Followers

Tuesday, December 7, 2010

Matematik Usia

assalamualaikum..berlabuh sudah tirai 1431 hijrah,hari ni permulaan hidup kita pada 1432hijrah.Ia juga bermaksud semakin dekat kita kepada KEMATIAN dan semestinya kepada hari KIAMAT!! muhasabah sekejap.Saya kira hari ni semua rakyat Malaysia diberi cuti umum sebab 1 muharam 1432h (kecuali yang bekerja mungkin semua tidak).Selamat bercuti.

oh ya,tujuan saya membuka lembaran baru ni sebab saya nak share something interesting yang saya dapat pagi ni. Hari cuti macam ni  bagus untuk rehatkan minda sambil beriadah bersama keluarga atau rakan-rakan. Tapi bagi sesiapa yang tak keluar berjalan-jalan boleh lah cuba menguji minda anda. Harap follow step-step dibawah ni. Menarik jugak pengiraan ni..Selamat mencuba!!!!!!  :)














hehe game ni just salah satu cara untuk peringatan kembali pada bilangan usia kita je,cuma dengan cara yang lebih menarik ...sudah tua??  ish3..baru sedar ke...ni la hidup.Kalau setiap hari kita renungkan usia kita yang dah banyak ni dan bekal akhirat masih banyak lagi kurang mesti kita dah tak fikirkan nak tamakkan nikmat dunia.kan kan??? 

2 comments: