Followers

Tuesday, August 24, 2010

reunion spm batch09 uia-usim-kuis

assalamualaikum...

dari kanan:radhiyah,amalina,ira,atiyah,milah,syitah,kunih,lin,pah,yana,ruqiah,che nor n sahabat uia seperjuangan
nik-bbaju biru  :)
alhamdulillah,masih dalam fatrah ramadhan.....Sabtu lepas, geng2 sekolah menengah saya (maahad syamsul maarif lilbanat) buat mini gath nak bukak pose sama2. Walaupun tak ramai yg join, cuma lebih kurang 15org (including me), tapi "majlis" berjalan lancar dan havoc..sampai masjid pun agak gege disebabkan kehadiran kami...huhuhu

first of all,mini gath ni Start kul 5 tajam katanya tapi memandangkan semua macam was2 je nak datang awal, maka majoriti datang kul 6.00pm. Hanya ira,kunih,syitah ngan lin je sampai awal. saya dah ready dr kul 5.30 tapi ready kat dorm je la..hekhekhek,menunggu sambil berehat sebab sebelum tu pegi giant beli smthing kat dorang...

mula2 sampai,kami agak kekok nak salam2 neh,maklumla da lama xjumpa...(wpun baru setaun kot..hehehe)..tapi mmg "majlis" kami berjalan ngan lancar la...alhamdulillah..saya sebagai ketua marhaban(hahaha) ajak dorang p jenguk bazar2 ramadhan yg ada sekitar uia nilai ni...kunih yang memang mnusia xleh tengok makanan telah menyerbu beberapa buah kedai dan merembat beberapa ringgit kuih...masa tu yg ada hanya sahabat2 dari kuis jer memandangkan sahabat2 usim yang jaraknya memang jauh (panggil xdengar) blom sampai...jadi kami pun telah naik haji lah pada petang dengan bertawaf bazar2 tersebut entah berapa kali smbil menunggu sahabat2 usim sampai...da,pukul 6.40 tajam,sampaila dorang bagai kerang busuk meminta maaf atas kelewatan yg agak melampau itu,,...hahahaha(jngn marah)...

nak dijadikan lagu,(ngee..) sedang asyik bersalaman ngan pipah betul2 dihadapan satu kedai tu,tiba2 datang satu lembaga berjubah petak sepasang ngan tudungnya skali telah mengejotkan saya dari belakang..maka saya yang memang tak boleh terima cara suprize macam tu (konon2nya) telah melatah dan hampir didengari oleh rakyat jelata yang ada kat bazar tu,.,,...huhuhu..tapi nasib baik suara ni tak seperti suara mic...hehehehe


                                                       inilah makhluk bertuah itu....hihihihihi
usai membeli kat bazar tu,kami pon berjemaah pegi ke masjid (plan asal buat kat kawah thai tapi saya enggan atas sebab waktu maghrib anak dara kat restoran..agak tak sopan)...oleh sebab ambil masa agak lama ber "shopping" so sampai masjid time tu da dekat nak azan..juz tunggu bebuka je la...dalam 5mnit waiting for that azan,bilal masjid yg bersuara lunak tu pon telah melaungkan azan..saya telah mengambil alih tugas sbgai ketua kuarga(hihi) membaca doa bbuka puasa diiringi dengan maksudnya skali (nak suburkan kembali sifat bersyukur saya dan sahabat2..hehe) dan kami pon telah memakan semua makanan itu sampai kenyang...alhamdulillah..... :)


habis makan semua,kami tunaikan perkara wajib solat maghrib berjemaah kat masjid nilai tu...rasa macam baru je solat berjemaah kat sekolah ber imamkan ustaz ustazah...sedih menyelubungi saya time tu bila tiba terkenang zaman skolah dulu...berjuang menuntut ilmu di teratak serba kekurangan tapi penuh dengan kasih sayang :( ...tapi kami mengerti erti pertemuan,pasti ada perpisahan...perjuangan kami masih panjang....
selesai solat,kami keluar dari tempat solat wanita dan kembali ke beranda masjid...peluang yang ada kami tak lepaskan,kami bergambar kenang-kenangan,jadi saya yang memang agak taksub bila tengok kamera pon terus men snap beberapa keping foto besama dorang.....


sahabat dari kuis :)

barisan depan sahabat dari usim :)



dorang semua sbenanye berhajat nak solat trawikh kat sini tapi memandang kan kami ni pmpuan,nak dikira solat trawikh kat sini agak lambat la..so dorang putuskan untuk balik selepas solat isyak....sebelum bpisah tu saya ada pesan kat dorang klau lalu kot jalan2 area sini,singgah2 la kay uia ni yer dan ziarahlah kami disini....huhuhu

i hope..next gath kita buat lagi proper. Ajak ramai lagi macam yang akan berangkat ke mesir ni,aini sofiya yang telah terbang ke kuala lumpur pada hari majlis,syarifah maryam yang telah pulang ke gagangnya ( kihkihkih) dan ramai lagi yang ada...All the best to all of u and May our frenship remains forever. I looove u olsss!

disini saya hadiahkan sekalung doa buat semua sahabat seperjuangan saya....UHIBBUKUM JIDDAN LILLAH..



DOA ROBITOH
Sesungguhnya Engkau tahu
Bahwa hati ini tlah berpadu
Berhimpun dalam naungan cintaMu
Bertemu dalam ketaatan
Bersatu dalam perjuangan
Menegakkan syariat dalam kehidupan
Sesungguhnya Engkau tahu
Bahwa hati ini tlah berpadu
Berhimpun dalam naungan cintaMu
Bertemu dalam ketaatan
Bersatu dalam perjuangan
Menegakkan syariat dalam kehidupan
Kuatkanlah ikatannya
Tegakkanlah cintanya
Tunjukilah jalan-jalannya
Terangilah dengan cahyaMu
Yang tiada pernah padam
Ya Robbi bimbinglah kami…
Rapatkanlah dada kami
Dengan karunia iman
Dan indahnya tawakkal padaMu
Hidupkan dengan ma’rifatMu
Matikan dalam syahid di jalanMu
Engkaulah pelindung dan pembela
Rapatkanlah dada kami
Dengan karunia iman
Dan indahnya tawakkal padaMu
Hidupkan dengan ma’rifatMu
Matikan dalam syahid di jalanMu
Engkaulah pelindung dan pembela
Kuatkanlah ikatannya
Tegakkanlah cintanya
Tunjukilah jalan-jalannya
Terangilah dengan cahyaMu
Yang tiada pernah padam

Ya Robbi bimbinglah kami…
Ya Robbi bimbinglah kami…
Ya Robbi bimbinglah kami...

[Doa Rabitah-Izzatul Islam]

No comments:

Post a Comment