Followers

Friday, January 15, 2010

diari mujahidah...


salam....

lama xmnulis neh...

rase kekok plak...

ok lah...saya stat ngan post n blog baru...yaraonline dah deactivate...harap maklum=)

dah 3 bulan x tulis diari...rindu plak..huhu.

ok..first of all,,hidup baru start ngan bpindahnyer saya ke bumi nilai ni...dulu xpenah knal pon apa itu nilai..(ayat skema)..first week kat Pj,taaruf week...masa tu Allah jer yg tao betapa terseksa nya living without parents..huhuhu...but life goes on..so saya survive gak even mmg tiap2 mlam dok mimpi ma ngan abah..hek3..(sbenanya bukan anak manja pon...)

ok...abehla seminggu kat Pj,,tpakselah pindah balik mai nilai,,since kami pnyer dak art mmg dtempatkan kat nilai..mula2 smpai,,tgok cam plek jer,,,bngunan u xdek pon..hulala~yg nmpak msjid jer..=)so saya pon pegi la ke masjid besama geng2 netok klate,,hek2..usai solat asar,,kitorang pegi mneroka sekitar cfs..leh tahan letih sbb xdek tmpat teduh pon...(cam kat padang pasir tapi cni lain ckit...padang jalanraya~)kitorang pegi kat seluruh blok,,stat nagn blok A..of course la sbb bilik saya kat c2..pastu pegi plak ke blok b..oh,,rupenyer cni ada cafe n bbrapa buah kdai makan..lega ckit..hulala~

n then we proceed our jney..huhu..pegi la plak kat sberang titian siratul mustqim(pdestrian je..hehe)..rupenye ada 3 lagi blok kat c2..blok d,e n c..seme blok pompuan..ok la...kiranyer ni la tmpat kami nk lepak pon lpas ni..=)tapi blok c tu satu2nya tmpat blaja kami...em,,bnyi cam plek tp sbenayer bese jer...saya pon da masok 2 sem kat cni...em,,sambung blik,,dok tgah tjengok2 tu,,tetiba tdengar azan maghrb..ish2,bahaya tol anak dara dok mrayau tgah2 maghrb ni...so kitorang pon brangkat ke masjid nk smayang..(masa tu kat blik xleh smayang agi..kotor..huhu)..lpas solat,,saya sbgai kpala trus ajak saem2 p makan,,lpas bncang cket2..hehe,,kami pon plih nk makan kat blok b jer la..dekat...kami pon oder jer apa2 yg tlintas rase nk makan..mmg da lapar bangat tyme tu..sambil2 tgok citer yg pcik kawah thai pasang(salah satu nma kdai kat c2=p)...duk stengah jam kami pon makan ler dengan lemah lembutnya...kih3...

erkkkkk...lpas sendawa 2,3 kali...(xsenonoh tol)..kami pon balik ler bilik...sesampainyer saya n de geng kat bilik,,rupenyer da penoh satu d0rm...saya pon dgan ramahnya p ler tnya nma2 dorang...n dorang ni la sahabat n family saya kat nilai skang ni...naja,yuni,nik,k.zek,ecah,azi,syira,ainin,ijah,midah,yah,biha,nadia,jiha,n...mira...so,,from dat day,bmulanya khidupan saya kat bumi nilai ni....ok lah,,nmpaknya da lama dok mnaip...bye2...tggu sambungan lagi 6 bulan saya kat cni...huehehehehe...wssalam..

No comments:

Post a Comment